Zvonimir Boban, az UEFA sportigazgatója szerint "abszurd" a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezető Arséne Wenger ötlete, miszerint a világbajnokságokat és az Eb-ket is kétévente kellene megrendezni.

„Csodálhatjuk Wengert azért, amit a sportágnak adott, de megdöbbentő, hogy nem érti, egyszerűen lehetetlen kétévente vb-t és Eb-t rendezni” 

– nyilatkozta a Gazzetta dello Sport-nak a játékosként 49-szeres horvát válogatott, vb-bronzérmes szakember. Boban hozzátette, „ezer oka” van annak, hogy a világbajnokságot „képtelenség” kétévente megrendezni.

Wenger már márciusban is beszélt arról, hogy a mostani rendszer igazságtalan a játékosokkal szemben, és sokkal nagyobb szerepet kéne kapniuk a fontos tornáknak. Az Arsenal korábbi vezetőedzője a héten a Kicker című szaklapnak nyilatkozott, és újra előállt ötletével a kétévenkénti vb-ről.

„Ha az a cél, hogy az egész világon jobb legyen a játék, akkor ezen el kell gondolkodni, mert az UEFA 55 tagországán kívül további 156 nemzet van még a világon” – mondta a 71 esztendős szakember, aki korábban élesen bírálta az UEFA által életre hívott Nemzetek Ligáját, amely helyett szerinte a kontinensviadalokat is kétévente kellene megrendezni.

Wenger és az Eb-elődöntő:

Arséne Wenger szerint jogtalan tizenegyessel nyertek az angolok

A 22 évig Angliában dolgozó szakember szerint a VAR-szobában ülők cserbenhagyták Danny Makkelie játékvezetőt.

(MTI; fotó: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában