A FIFA mindenhonnan eltiltotta a magyar focidrukkereket, ami nem volt akkora meglepetés azok után, hogy a rendőrökkel verekedtek a Wembley-ben.

A FIFA közzétette az őszi világbajnoki selejtezőket érintő fegyelmi határozatait, a listán pedig Magyarország szeptemberi hazai meccsei miatt kirótt büntetések mellett az október 12-én a Wembley Stadionban rendezett angol–magyar (1–1) találkozó után kiszabott büntetések is szerepelnek.

Eszerint a magyar drukkerek helytelen magatartása és rendbontása miatt egy idegenbeli találkozóra vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos (25,4 millió forintos) büntetést szabott ki a testület.

A londoni meccsen nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a balhé, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt, írja az MTI.

A magyar válogatott következő idegenbeli vb-selejtezőjét, a kvalifikációs sorozat utolsó fordulójában Lengyelországban vívja november 15-én.

A szeptemberben a Puskás Arénában rendezett Anglia elleni (0–4) találkozó után a magyar drukkerek viselkedése miatt a FIFA egy hazai mérkőzésre zárt kaput rendelt el, illetve további egy meccsre vonatkozó zárt kapus büntetést két évre felfüggesztett. A magyar szövetségre ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott szabott ki a FIFA. A válogatott októberben játszotta le zárt kapus találkozóját, amelyen 1–0-ra kikapott a vendég albánoktól.

A csoportja negyedik helyen álló magyar nemzeti együttes a lengyelországi találkozó előtt november 12-én San Marinót fogadja.

Zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA a magyar–angolon történteket

Az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést a nemzetközi szövetség.

Az MLSZ elítéli a rendbontókat, de szerinte a döntés nem igazságos, és kontraproduktív

Indokolt esetben fellebbezni is fog a döntés ellen a szövetség.

(MTI; fotó: Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A PSG hajlandó 200 millió eurót fizetni egy 16 éves futballistáért

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés