A magyar–angol vb-selejtezőn több rasszista megnyilvánulás is volt a lelátón, amit nyilván a FIFA is észlelt, de az angolok most külön is jelezték.

Kezdődött azzal, hogy kifütyülték a nézők a letérdelő angol játékosokat, aztán poharakkal megdobálták Raheem Sterlinget, aki a koronavírus szövődményeiben elhunyt barátjáról emlékezett meg egy pólón.

De Jude Bellingham is kapott rendesen, őt bemelegítés közben először szóban inzultálták, majd őt is megdobálták. Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a meccs után azt nyilatkozta, hogy a 18 éves Bellinghamnek „nem szabadna ezt a szenvedést elviselnie.” De azt is hozzátette, hogy ő nem hallott semmit a meccs közben, és egyébként is, először a saját házuk táján kell rendet tenni. Ebben Kane is egyetértett.

Valószínűleg az FA is tudja ezt, de ettől még megvédték a játékosaikat:

„Extrém módon csalódást keltő arról hallani, hogy több játékosunkkal szemben kirekesztő módon viselkedtek. Felkérjük a FIFA-t, hogy vizsgálja ki az ügyet. A továbbiakban is labdarúgóink, illetve stábtagjaink mellett állunk, közös elhatározásunkban, hogy felhívjuk a figyelmet a diszkrimináció minden formájára és elítéljük ezeket”

– írta Twitter-oldalán az angol labdarúgó-szövetség.

A magyar drukkerek viselkedése egyébként azért is érthetetlen, mert az UEFA döntése értelmében a magyar válogatott a következő két meccsét eleve zárt kapuk mögött játssza az Eb-n tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt, vagyis várható, hogy erre még rápakolnak pár meccset. Pedig Marco Rossi és Csányi Sándor még külön kérte is a meccs előtt a drukkereket, hogy ne hozzák ilyen helyzetbe a csapatot.

Négyet rúgott Anglia a Puskás Arénában

Egy félidő esélyt adott az Eb-ezüstérmes.

(Fotó: Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában