A brazil szövetség kérte meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget.

Néhány angol klub úgy döntött, a koronavírus-szabályok miatt nem engedi el a dél-amerikai labdarúgóit a vb-selejtezőkre. Többeknek emiatt karanténba kellett volna vonulnia, neadjisten elkapták volna a vírust.

Csakhogy a brazil szövetség (CBF) emiatt berágott, bemószerolta őket a FIFA-nál és kérte a nemzetközi szövetséget, hogy tiltsa el az érintett focistákat, hivatkozva az ötnapos szabályra – ami arról szól, hogy ha nem engedi el a klub a játékost, akkor 5 napra elmeszelhetik őket.

Ez alapján – ha a FIFA érvényesíti a szabályát – a hétvégén nem játszhat Ederson és Gabriel Jesus a Manchester Cityben, Alisson, Fabinho és Roberto Firmino a Liverpoolban, Fred a Manchester Unitedben, Thiago Silva a Chelsea-ben és Raphinha a Leedsben. Mivel öt napra kapnak eltiltást, a BL-ben már játszhatnak.

A CBF nem kérte Richarlison eltiltását, mivel az Everton elengedte az olimpiára a támadót.

Meccs közben akarták karanténba helyezni az argentin futball-válogatott négy játékosát

A dél-amerikai fociban már láttunk néhány szemöldökfelhúzós történést az elmúlt években, ebbe a gyűjteménybe kerül bele a tegnapi brazil–argentin vb-selejtezős meccs is.

Azért a meccs közben rohant be a brazil egészségügyi ügynökség, mert dugóba keveredett

Nem nagyon szakadt még félbe meccs szürreálisabb módon, mint Brazília és Argentína vb-selejtezője. Most megmagyarázták, miért így történt.

(Fotó: Jon Super - Pool/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában