Gianni Infantino FIFA-elnök azt szeretné, hogy a futball igazán globális legyen, több versenysorozatát is átalakítaná ezért a FIFA.

A FIFA aktívan megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a jövőben kétévente rendezzék meg a világbajnokságot. Erről szavaztak pénteken a nemzetközi szövetségek, és 166:22 arányban támogatták a javaslatot.

A négyévenkénti megrendezés a futball-vb kezdete óta nem változott, a létszámot, a lebonyolítást azonban folyamatosan változtatta a FIFA, a következő újítás 2026-ban lesz, akkor már 48 csapat fog indulni a férfiak világbajnokságán, a nőknél pedig 32 tagú lesz a mezőny 2023-tól.

Gianni Infantino szerint 2024 után a versenynaptár újragondolására lesz szükség ahhoz, hogy a labdarúgás igazán globális sportág legyen, szerinte ehhez teljesen új fejezetet kell nyitni. A felnőtt torna kétévenkénti megrendezése mellett a FIFA azt is vizsgálja, hogy évenként rendezzenek meg egy junior vb-t, így a fiatalok több lehetőséget kapnának.

Ez is érdekelhet:

A Barcelona egy klasszis csatárral megegyezett, és hamarosan egy másik támadót is leigazol

Az átigazolási pletykákban eddig tévedhetetlen Fabrizio Romano hozta le mindkét hírt, és ha ő lehozza, akkor az gyakorlatilag már hivatalosnak tekinthető.

(Player/MTI; Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában