Nem rég jött egy fura hír, mely arról szólt, hogy a nagy sikerű FIFA videojátéksorozatot gyártó EA Sports azt fontolgatja, hogy megváltoztatja a széria címét.

Először ezt nem igazán értette senki, hiszen a FIFA idei része még a tavalyinál is nagyobb eladásokat produkált, vagyis nem sok értelmes ok mutatkozott arra, hogy a stúdió dobja a jól csengő nevet.

Az új névre vonatkozóan is futottak be pletykák, hiszen több lap is arról értesült, hogy a stúdió bejegyeztette az EA Sports FC nevet, bár egyelőre még ezt sem erősítették meg.

Most pedig befutott az egész sztori legdurvább mozzanata, a The New York Times ugyanis úgy tudja, hogy a névváltoztatás hátterében az áll, hogy a FIFA a hivatalos névhasználati jogokért a következő négy évre a korábbi dealnek több mint a dupláját akarja elkérni a stúdiótól, ami

nagyjából egymilliárd dollárt (!) jelent.

A hajmeresztő összeg mellett ráadásul a FIFA teljesen újra akarja tárgyalni a szerződést, de úgy, hogy az EA Sports a jogokat kizárólag a játékaiban használhassa fel, így a stúdió nem tarthatna meg olyan e-sport eseményeket, melyekkel korábban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek nem volt problémája.

Az EA döntése így teljesen érthető, bár egészen biztos, hogy a licenc elvesztése nagyon fog fájni. Kérdés, hogy fog-e fájni annyira, mint egymilliárd dollár kifizetése.

Ez is érdekelhet:

Nem jó, de nem is tragikus – FIFA 22-teszt

Kapunk néhány újdonságot a legújabb FIFA-tól, de nem ez lesz az a darab, amire kiemelten fogunk emlékezni még évek múlva is.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Putyin lenyomta Szoboszlait, Johnny Depp Zámbó Jimmy után kullog az online népszerűségi listán

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés